Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Barnläkare i Kalmar vill hylla förlossningskliniken

Senast uppdaterat den 14 nov, 2022, 16:49

Pelle Baeck är barnläkare på barnkliniken i Kalmar sedan 15 år och är specialiserad på barnneurologi. Nu efterlyser han klipp på nyfödda bebisar.

Du har fått en del uppmärksamhet i media de senaste dagarna, vad är det du ska göra? – Jag ska klippa ihop en musikvideo som beskriver dels känslan av att just ha fått ett barn, och dels hur viktigt jobbet är som förlossningskliniken gör.

Vad fick dig att komma på den idén? – Jag hade en färdig låt som beskriver oron och glädjen med att ha fått ett litet barn som man vill ta hand om och skydda. Sen kom jag på att det finns hundratals små videoklipp på nyfödda som jag fixat under åren när jag inte behövt göra nåt annat, när barnen varit på den säkra sidan.

Varför vill du göra denna video? – Jag ser framför mej hur fin en sån video skulle kunna bli och dessutom lite pepp för kämparna på förlossningen mitt i gråaste november.

Hur har responsen på ditt initiativ varit? – Väldigt fin respons. Jag har fått så många snälla kommentarer om både filmprojektet och annat, perfekt för att påminna sig om att jobbet vi gör på barnkliniken också är viktigt och uppskattat.

Foto: Privat

Har du fått in den mängd filmklipp du behöver? – Jag skulle behöva få in fem klipp till. Det behöver inte vara jag som filmat, allt är välkommet.

Var någonstans kan man se videon när den blir klar? – Jag lägger den troligen på Youtube och så får den heta som låten, ”Ett barn” och nåt med Kalmar och förlossningen så den går att hitta. Det ska bli roligt.

Vad gör du när du inte arbetar eller engagerar dig i fina initiativ? – Ett av mina stora intressen är fiske och friluftsliv, jag gillar att vandra i fjällen.

Foto: Privat

Om ni läsare har klipp, tagna av Pelle eller egentagna, ta gärna kontakt med honom via e-post, peterbae@telia.com

© 2023 Kalmar Nyheter. Allt material på kalmarnyheter.se är skyddat enligt upphovsrättslagen.
Senaste nytt: