Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Fler bostäder byggs i Kalmar

Senast uppdaterat den 2 apr, 2019, 23:03

I centrala Kalmar har Riksbyggen nu börjat bygga bostadsrätter utmed Erik Dahlberg väg. Sammanlagt handlar det om 29 bostadsrätter som riktar sig till personer som fyllt 55 år.

Byggnaden består av åtta våningar som byggs mitt emot de nya husen, nära tingsrätten. Shimal Karim som har bott i området i 10 år är inte nöjd med nya bygget.

– Först och främst blockerar den min utsikt från balkongen. Innan hade jag fin och öppen utsikt över väggen och gräsmattan. Nu ser jag bara ett stort hus som bara skapar oro hos mig.

I dag finns många tomma parkeringsplatser trots att flera P-platser har försvunnit på grund av byggets avspärrning. När de nya grannarna kommer att flytta in förväntar sig Shimal brist på parkeringsplatser.

– Nu parkerar jag bilen var jag vill, när bygget är klart måste jag köra runt hela området för att hitta en parkeringsplats. Då många som kommer att bo i huset säkerligen har bilar kommer det att bli brist på parkeringsplatser. Många grannar klagar över det här men ingen säger något.

Den nuvarande tomten som Riksbyggen arbetar på är en stor gräsyta och några av parkeringsplatserna används nu för att ge utrymme för maskiner och byggarbetare.

– Det blir inte hela den ytan som används idag för bygget. Vi använder parkeringsplatser tillfälligt för att medarbetare behöver plats för att kunna arbeta. Det kommer att finnas 18 parkeringsplatser på våran tomt som kommer tillhöra föreningen och våra boende. Totalt är det 29 lägenheter, sen är det ju inte alla av de som har köpt en lägenhet som har bil. Det kommer också att finnas parkeringsfickor framför huset, berättar Karin Hoberg, säljansvarig på Riksbyggen.

Text & foto: Akon Baker

© 2023 Kalmar Nyheter. Allt material på kalmarnyheter.se är skyddat enligt upphovsrättslagen.
Senaste nytt: