Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Barometern tog bort inlägg – vill inte ha kommentarer

Senast uppdaterat den 26 jul, 2023, 15:30

Under gårdagen publicerade Barometern ett inlägg på Facebook om en restaurang i Kalmar som fick stänga med omedelbar verkan på grund av allvarliga brister.

Efter ett oanmält besök från kommunens livs- och miljöinspektörer fattades ett stängningsbeslut för restaurangen eftersom livsmedelsinspektörerna såg att det fanns riktigt stora problem i verksamheten. – Vi vill inte stänga men det finns en stor risk att gäster blir sjuka sa livsmedelsinspektör Charlotte Johansson till Barometern.

Kalmar Nyheter har pratat med Barometerns ansvarige utgivare Anders Enström om varför inlägget togs bort.

Varför har ni tagit bort inlägget på er FB-sida Barometern om restaurangen i Kalmar som fick stänga med omedelbar verkan?

– Vi tog bort inlägget på grund av dåliga kommentarer och upprörda människor. Det var jag som ansvarig utgivare som fattade beslutet att ta bort vår publicering på Facebook säger Anders Enström.

Om er artikel upprör så många människor varför har ni kvar artikeln på er hemsida?

– Vi vill inte ha kommentarsflödet men publiceringen står vi för.

Det går väl stänga av kommentarsfältet på Facebook?

– Ja, det skulle vi kunnat gjort istället.

Är det ofta ni tar bort ett redan publicerat inlägg på Facebook?

– Det händer men det är inte jätteofta, nån gång i månaden eller varannan månad.

Vad är det som avgör om ni publicerar namnet på en restaurang som fått anmärkning av kommunens livs- och miljöinspektörer?

– Det gör vi när vi ser att det föreligger allvarliga anmärkningar eller upprepade anmärkningar som gör att miljöinspektörer stänger ner en restaurang. Vi ser det som en viktig konsumentupplysning avslutar Anders Enström.

© 2023 Kalmar Nyheter. Allt material på kalmarnyheter.se är skyddat enligt upphovsrättslagen.
Senaste nytt: